Telah Kerosakan ini telah dilakukan?

Telah Kerosakan ini telah dilakukan?

Badan kita adalah perkara-perkara yang menakjubkan. Bahawa kita boleh hidup di beberapa diet yang paling miskin di dunia adalah yang menakjubkan, tetapi tidak tanpa kos. Badan kita telah membangunkan lebih daripada berjuta-juta tahun perlahan-lahan menyesuaikan diri dengan keadaan hidup sebagai pemburu-pengumpul. Kami makan daging mentah dan sayur-sayuran mentah, buah-buahan, bijirin dan kacang. Dari masa ke masa seseorang telah membawa kepada memasak, tetapi itu tidak boleh mempunyai terlalu lama dahulu sebagai secara umumnya kita menyerap khasiat terbaik daripada mentah dan bukannya makanan yang telah dimasak. Terdapat pengecualian yang ganjil, misalnya kita menyerap lebih lycopene daripada tomato yang dimasak daripada daripada mentah.

Kemunculan revolusi perindustrian yang bertambah baik banyak perkara dalam kehidupan kita dengan syarat pengangkutan, rumah yang lebih baik dan alat penjimatan buruh. Ia menyediakan satu cara untuk membersihkan bekalan air kita dan akhirnya menyediakan kita dengan cara-cara untuk penyakit pertempuran. Tetapi apa yang ia juga lakukan adalah untuk menyediakan cara yang lebih mudah untuk memberi makan orang. Kami untuk mengalami faedah pengeluaran makanan besar-besaran dan makanan datang kepada kita dalam pakej pra-disediakan dan tin. Bahan tambahan untuk makanan untuk meningkatkan rasa atau bertindak sebagai pengawet menukar ciri-ciri makanan. Makanan selesai diproses ke titik bahawa banyak nilai pemakanan tidak lagi hadir.

Sesetengah orang cuba untuk menetapkan kembali jam untuk mendapatkan makanan yang sihat yang pernah kita mungkin serendah 50 tahun lalu tetapi ia adalah sukar untuk melakukannya dalam masyarakat moden dan kita perlu melihat untuk label organik atau menghadapi makna istilah seperti "bebas kimia". Bayangkan bahawa ribut pasir di Afrika boleh membuang pasir di England, apa peluang yang ada bahawa produk dilabel sebagai organik benar-benar adalah apa yang dikatakannya?

Kita hidup lebih lama daripada ibu bapa kita akibat ubat lebih baik untuk melawan penyakit; pelbagai penyakit telah semua tetapi telah dihapuskan. Tetapi kita masih semakin tua dan kita menderita maladies akibat daripada kekurangan nutrien dalam bekalan makanan kita lebih diproses. Kita berada dalam usia suplemen mana kita menggunakan formula semulajadi untuk memerangi kesan-kesan alam sekitar kita mempunyai pada kita.

Kita semua berbeza. Saya pernah ingat seorang lelaki berusia 96 tahun di BBQ yang menikmati rokok, minum bir dan menunggu untuk steak untuk dihidangkan. Dia kelihatan seperti Budda gembira. Tetapi dia adalah satu-satunya orang yang tinggal dari kawan-kawannya dalam kumpulan umur sendiri yang semua meninggal dunia akibat penyakit satu jenis atau yang lain. Prospek mencapai seratus tahun hidup bertambah baik dengan masa bagi mereka yang mengambil tindakan yang sewajarnya untuk memastikan bahawa mereka menerima nutrien yang tubuh mereka perlukan dan tidak mengambil makanan yang boleh menyebabkan kemudaratan.

Untuk maklumat terperinci mengenai beberapa tambahan benar-benar berkualiti baik yang boleh menyokong mereka yang mempunyai cabaran tertentu, sila layari:

http://www.lesmooreshealthshop.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar