Breakthrough menarik untuk Kurangkan peluh ketiak - Cara Merobohkan Masalah peluh ketiak

Breakthrough menarik untuk Kurangkan peluh ketiak - Cara Merobohkan Masalah peluh ketiak

Bolehkah anda ingat kali terakhir anda pergi tanpa perlu bimbang tentang berpeluh. Seperti anda, saya tahu bagaimana rasanya untuk menangani isu-isu berpeluh sedalam-dalamnya. Apabila anda tidak boleh keluar tanpa peka terhadap peluh berlebihan, ia sukar untuk mempunyai kehidupan yang sosial. Tetapi ada satu cara untuk mengurangkan peluh ketiak sekali dan untuk semua?

Bagaimana Anda Boleh Hentikan Berpeluh So Much?

Nama perubatan untuk peluh berlebihan adalah hiperhidrosis. Bila-bila masa anda mempunyai masalah kesihatan, ia sentiasa terbaik untuk pergi dengan doktor anda terlebih dahulu. Anda tahu bagaimana ia adalah dengan doktor, kadang-kadang mereka boleh membantu, kadang-kadang mereka mendapatkan stumped. Berikut adalah beberapa langkah yang boleh diambil, anda sendiri, untuk membantu mengurangkan peluh ketiak:

Berhenti memakai antiperspirant. Ini adalah nasihat mengejutkan, bukan? Sebelum anda menolak ia, anda perlu berfikir lagi. Terdapat banyak orang yang benar-benar berpeluh lebih apabila mereka menggunakan antiperspirant. Aluminium dalam kebanyakan antiperspirants seolah-olah kemarahan kelenjar peluh dan antiperspirant yang berakhir melakukan apa-apa untuk mengurangkan peluh ketiak.
Tidak bergantung kepada deodoran. Ramai orang tidak membezakan antara deodoran dan antiperspirant. Ia adalah penting untuk mengetahui apa-apa yang deodoran kehendak kecuali mengurangkan bau badan. Jika anda bergantung kepada deodoran dataran lama untuk menghentikan peluh, ia tidak akan.
Pertimbangkan untuk menggunakan perisai peluh. Pad ini ketiak tidak mengurangkan peluh ketiak, tetapi mereka berkhidmat sebagai penampan untuk mengelakkan peluh daripada merendam melalui pakaian anda. Ini bukan menyeronokkan banyak untuk dipakai, tetapi sekurang-kurangnya mereka menyimpan pakaian anda daripada sepenuhnya lencun.
Ikuti langkah-langkah ini dalam fikiran kerana anda cuba untuk mencari jalan untuk menghentikan masalah ini memalukan peluh ketiak berlebihan. Ia tidak selesa dan memalukan apabila anda perlu berurusan dengan ketiak yang hanya tidak akan berhenti berpeluh.

Jika tiada langkah yang disenaraikan dalam artikel ini membantu anda untuk mengurangkan peluh ketiak, terdapat beberapa program yang boleh didapati yang mungkin dapat membantu anda. Jadi, jangan berputus asa, ada cara untuk berhenti, keadaan memalukan yang mengecewakan berpeluh sedalam-dalamnya.

Anda akhirnya bersedia untuk menghentikan isu peluh berlebihan anda bukan?

Tidak ada komentar:

Posting Komentar