Bagaimana Long Adakah yang lepas Sejuk Untuk dan Cara Memendekkan Ia

Bagaimana Long Adakah yang lepas Sejuk Untuk dan Cara Memendekkan Ia

Berapa lama yang lalu sejuk bagi kebanyakan orang? Adakah terdapat masa yang ditetapkan yang diharapkan? Sekiranya ia melebihi dalam beberapa hari, atau ia boleh berlarutan selama beberapa minggu? Soalan-soalan ini berkaitan, tetapi tidak boleh dijawab dengan mudah. Ia semua bergantung kepada anda dan bagaimana sihat anda berada.

Mari kita lihat apa yang dimaksudkan.

Kesihatan diukur tidak begitu banyak dengan apa penyakit anda, tetapi bagaimana anda bertindak balas kepada mereka. Jika anda sering mendapat selesema, atau apa-apa penyakit lain, jika tidak cenderung untuk mencadangkan kesihatan anda terjejas. Jika sejuk anda drags luar beberapa hari, yang juga boleh bermaksud perkara yang sama. Kerana ia boleh jika gejala sejuk anda adalah ringan.

Kesihatan diukur dalam tindak balas imun anda. Sistem imun yang kuat akan memberikan tindak balas yang kuat. Jadi sejuk dengan gejala ganas, tetapi hanya berlangsung selama satu atau dua hari, menunjukkan anda mempunyai yang baik, imuniti yang kuat. Sebaliknya, sejuk dengan gejala kecil yang drags selama beberapa hari, beberapa minggu, menunjukkan imuniti yang rendah. Ia bukan label penyakit yang anda perlu bimbang tentang, ia adalah keadaan sistem imun anda.

Beberapa perkara yang boleh membawa kepada ini adalah diet yang miskin, kekurangan masa keluar atau masa santai, kekurangan cahaya matahari semula jadi pada kulit yang terdedah anda, tidur yang tidak mencukupi dan penggunaan tetap dadah, sama ada perubatan atau sosial, dan vaksin. Semua ini mempunyai kesan yang sama ke atas imuniti anda - mereka menindas itu.

Perkara-perkara yang meningkatkan sistem imun anda adalah diet yang sihat, berdasarkan pada makanan tumbuhan berasaskan, pengambilan harian cahaya matahari, tidur yang tetap dan menyegarkan dan penjagaan kesihatan holistik seperti homeopati. Penjagaan kesihatan homeopati berfungsi dengan menyokong usaha terbaik badan anda di mengubati sendiri. Ia berfungsi dalam langkah. Ia adalah satu modaliti yang sangat kuat dan berkesan, tetapi lembut penjagaan kesihatan yang lengkap dan semulajadi.

Anda juga boleh belajar untuk menggunakan beberapa ubat biasa di rumah, yang membolehkan anda akses kepada rumah menetapkan berkesan apabila anda sakit di tempat tidur, dan tidak boleh membuat ia ke klinik. Aspek memberi kuasa penjagaan kesihatan homeopati amat berguna semasa selesema dan flu.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar