Latihan MMA Untuk Mereka Dengan Gejala Hernia Hiatus

Latihan MMA Untuk Mereka Dengan Gejala Hernia Hiatus

Bagi mereka yang mengalami gejala hernia hiatus Campuran latihan seni mempertahankan diri boleh membantu sebagai sebahagian daripada rancangan untuk rawatan semula jadi. Walau bagaimanapun seni mempertahankan diri dan peminat MMA yang mendapati diri mereka yang memerlukan hernia hiatal berhati-hati bila dan bagaimana mereka berlatih untuk mengelakkan mencetuskan gejala.

Mereka yang mempunyai masalah asid refluks seperti GERD, penyakit refluks asid dan hernia hiatus latihan MMA dan diet kadang-kadang boleh menjadi satu cabaran. Walaupun pada masa yang sama penghidap penyakit tersebut boleh mendapat manfaat daripada latihan seni mempertahankan diri walaupun mereka tidak pernah merancang untuk melompat ke dalam oktagon UFC. Jelas sekali latihan, senaman dan diet yang sihat juga boleh membantu mencegah pelbagai masalah kesihatan yang lain dari membangun.

Gejala hernia hiatal seperti GERD dan refluks asid termasuk memuntahkan asid perut dan kandungan perut (makanan dan cecair), pedih ulu hati dan sakit dada. Sebahagian besar daripada pertempuran dengan gejala hernia hiatus melibatkan diet dan senaman yang juga dua faktor terbesar dalam Campuran Seni Mempertahankan Diri latihan.

Jika anda telah berlatih banyak atau telah mengambil bahagian dalam pertandingan MMA dan telah mengalami gejala, anda mungkin mempunyai hernia hiatal dan tidak tahu. Diagnosis boleh dilakukan oleh doktor menggunakan s-ay. Hernia hiatus berlaku apabila bahagian perut dan esofagus yang lebih rendah slaid melalui Tanah terhenti (lubang) dalam diafragma. Atau apabila bahagian perut perasan menerusi terhenti di sebelah esofagus. Mereka yang mempunyai hernia hiatal perlu berhati-hati untuk tidak melakukan sendiri kecederaan lagi. Tetapi membina kekuatan otot teras boleh membantu mencegah mendapat hernia dan membantu dengan gejala. Pautan potensi antara GERD dan hernia hiatus bermakna mereka yang mempunyai hernia hiatal perlu menghabiskan masa tambahan memberi tumpuan kepada badan pusat dan perut.

Sebahagian daripada punca gejala hernia hiatus adalah penghadaman. Latihan dan latihan menggalakkan penghadaman yang lebih baik dan metabolisme yang baik. Ini akan menghalang makanan daripada duduk di dalam perut terlalu lama dan mewujudkan potensi untuk pedih ulu hati. Ini tidak perlu bermakna melelahkan latihan selama berjam-jam, tetapi memukul seni mempertahankan diri yang lain kelas senaman atau gym untuk 30-60 minit 3-5 kali seminggu boleh pergi jauh ke arah membantu gejala hernia hiatus serta tetap berjalan. Jika anda mengalami gastro-esophageal reflux penyakit (GERD), refluks asid atau lain-lain gejala hernia hiatus anda perlu berhati-hati apabila anda bersenam. Elakkan bersenam selepas makan kerana membongkok atau berbaring boleh mencetus gejala hernia hiatus.

Diet sering boleh kelihatan seperti satu isu untuk mereka yang serius tentang latihan MMA mereka dan yang mempunyai gejala hernia hiatus. Ia mungkin kelihatan seperti matlamat yang anda mahu capai dan apa yang diperlukan untuk mengelakkan gejala menjengkelkan memerlukan dua diet bertentangan. Oleh kerana ia adalah sangat makanan asid seperti telur dan daging yang merupakan penyebab yang paling teruk kerana menyebabkan pengeluaran yang tinggi asid perut, tetapi adalah makanan yang sama yang digemari oleh mereka yang berhasrat untuk pek pada otot. Bersyukur kerana terdapat banyak makanan yang boleh ditambah kepada diet anda untuk membuat anda sihat di samping membantu anda menyimpan dalam bentuk yang besar. Artis mempertahankan diri dan peminat kecergasan juga sering merancang terdapat makanan dengan cara yang amat berkesan untuk menghapuskan gejala hernia hiatus. Selalunya ia termasuk makan 6-7 hidangan kecil sepanjang hari berbanding dengan pasangan yang lebih besar yang dan menggalakkan tinggal terhidrat dengan 6-10 gelas air sehari. Rawatan juga terbaik digabungkan dengan lain-lain ubat semula jadi dan rawatan rumah untuk mengimbangi asid perut dan mencegah refluks.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar